Wo werde ich gefeiert?

Geh dahin, wo du gefeiert wirst, nicht dorthin, wo du toleriert wirst!

Ich träume. Ich sitze in der Halle des Krankenhauses. Dort habe ich jetzt mein Büro. Nur ein einfacher Tisch mit vielen Papieren. Viele psychiatrische Patienten gehen um mich herum. Ich bekam die schlimmsten Patienten, die niemand will. Die anderen Psychiater haben ein eigenes Büro, nur ich habe keines und ich muss Patienten im Gang konsultieren. Es gibt keine Krankenschwester bei mir, die mir helfen könnte. Ich bin alleine hier. Ich muss mit den aufgeregten und schizophrenen Patienten um mich herum umgehen. Es ist laut, weil sich andere Leute auf dem Korridor befinden. Und ich soll meine Arbeit unter diesen Bedingungen machen.

Ich werde hier nicht mehr gefeiert, sondern nur noch geduldet. Es ist der letzte Schritt, bevor ich tatsächlich aus dem Krankenhaus geworfen werde.

Ich wache mit einer Frage in meinem Kopf auf. Wenn ich unterschiedliche persönliche Werte habe, warum bestehe ich dann darauf, an einem Ort zu bleiben, der mich hasst? Im Namen von welchem Wert bin ich noch hier? Gibt es noch einen Grund, einen weiteren Tag hier zu bleiben?

Ist das noch eine Liebesgeschichte?

One thought on “Wo werde ich gefeiert?

  1. stefan viliam carol Kecskeméti

    Dragă tânăr coleg, nu uita că psihiatria se practică de psihiatrii, Claparede a spus cândva Psy atrage psihopații și experiența mea personală âl confirmă. Asta nu înseamnă că ai motiv să renunți, lupta mea pentru cel mai modrn spital (zis republica) de neuropsihiatrie din țară, Păclișa cu 405 paturi a fost maltratat cu târnțcoape în laboratoarele cu mese de marmoră de Ruschița, când onor MSPS a dorit să-și prezinte merite prin mărirea numărului de paturi cu încă 90. M-am opus,. Când au mutat farmacia în sala de operație pentu neurochirurgie ți neuroortopedie, nu am mai rezistat. Am plecat într-un cămin spital județean unde am transformat unitatea în spital de neuropsihiatrie infantilă, am servit un un oras raional cu consultații de psihiatrie, neurologie adulți și copii peste doi ani, și am stat la țară 14 ani.După un incident – tata a plecat în RFG, a trebuit să plec, am fost forțat să dau concurs pentru Oradea, aci am creeat un centru de sănătate mintală infanto-juvenilă cu 60 paturi (utilizare 320 zile pat pe an) cu activitate extra muros peste 50% din total. Când s-a aflat că OMS intenționează să-l transforme în Stație Pilor, a intervenit principiul ”capra vecinului” . După 10 ani am dat concurs pentru un post în policlinica de copii unde am lucrat ca salariat până la pensionare., fericit că am scăpat de bunăvoința colegilor psihiatrii. După pensionare după capriciile unui ministru contabil la origine care a ”reformat” sănătatea până anul trecut am putut lucra în regim de voluntariat neuropsihiatru de copii (specialitate care nu mai există) în ambulator, asigurând și consultațiile interclinice ale spitalului municipal de neurologie și psihiatrie adulți. Am fost dat afară de un politruc la 85 de ani cu ocazia depunerii unei cereri de a accepta în clinica domniei sale a unui Cerc de Prietenie care de 28 ani aduce ajutoare în țară, numai pentru clinica condusă de dânsul peste 1 milion de euro. Și nu am regretat nimic din ce am făcut, ca și matale în ultimii 10 ani nu am avut asistentă și lucram mutat după capriciile altora ba într-un cabinet ba în altul.Pe holuri e drept nu am ajuns să lucrez. Așa că îți doresc curaj și succes,.Stefan Kecskeméti Doctor în medicină, fost director al spitalelor deneuropsihiatrie, fost medic șef de secție, fost profesor asociat de psihopatologie la un institut superior confesional la catedrele de asistență socială și ”didactică” numită ața deoarece titulatura de psihagogie nu a fost acceptată de corifei.

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s