Zbucium

A scrie o carte este un eveniment aparte în viața cuiva, mai ales atunci când o faci pentru prima dată. Este o îmbinare de emoții, gânduri și senzații, este o frământare, este un moment în care dorința de a lăsa ceva în urma ta se întâlnește cu nesiguranța, cu dubiile legate de oportunitatea unui asemenea proiect. Și totuși… mi-am dorit mult să fac acest lucru și perseverența – modul meu preferat de a învinge – m-a ajutat să ajung în această zi. A scrie o carte e înainte de toate un gest de curaj. Curaj de a scrie într-o lume care citește din ce în ce mai puțin și curaj de a scrie în situația în care știi că nu ești singurul care scrie. Este vorba și despre voință, ideea unei cărți apărând în urmă cu mai bine de un an, iar munca depusă pentru a aduna textele, a le adapta și a le corecta, se întinde pe mai mult de jumătate de an.

Cartea de față este o colecție de articole de pe acest blog, scrise în ordine cronologică din 2011 și până în 2018 2019, în diverse orașe în care am trăit: Galați, Cluj-Napoca, Rouffach, Sarreguemines, Baia Mare, Sibiu și Brumath. Sunt texte în limba română adaptate, sunt texte scrise original în limba engleză și mai apoi traduse în română. Nu toate articolele de pe blog au fost incluse în carte, rămânând unele texte accesibile doar online. Atunci când a trebuit să includ cartea într-un gen anume mi-a fost greu. Este un jurnal în care realismul unor întâmplări personale se îmbină cu fantezia și cu descrierea aproape didactică a unor concepte din psihoterapie sau leadership. Este în egală măsură un mozaic de trăiri subiective și de întrebări existențiale.

Am căutat edituri pentru a publica această carte dar eforturile mele au fost inutile. Editurile urmăresc autori de succes, care au deja o audiență ce e dispusă să cumpere și să plătească, astfel încât cartea să fie profitabilă. În consecință, am hotărât inițial să las disponibilă cartea în mod gratuit pe blog. Totuși, luând în considerare munca îndelungată pentru a o crea, am decis sa o public pe Amazon contra-cost. Tot conținutul cărții este copyright, reproducerea ei în parte sau integral fiind interzisă.

Pentru cei care vor dori să mă critice pentru conținutul cărții – știind că am primit multe amenințări în urma articolului Garda – menționez că această lucrare este produsul fanteziei mele, și orice asemănare cu realitatea este întâmplătoare, realul fiind doar un context pentru fantezie. Nu doresc să deranjez pe nimeni. Scriu pentru că îmi place și doar atât.

Mulțumirile mele se îndreaptă către mama mea, care m-a susținut permanent, și către prietena mea, care a verificat textele, fiind un ajutor și o privire critică importantă pentru mine. În plus, mulțumesc tuturor celor care mi-au făcut viața frumoasă sau amară; fără ei nu aș fi putut simți emoțiile care stau la baza fiecărui articol, nu s-ar fi putut separa contrariile pentru a crea o dinamică a creativității.

Cartea NU MAI poate fi accesată GRATUIT fie făcând click pe imaginea ei din acest articol, fie mergând la secțiunea Writing de pe acest blog. Este în format pdf, având un cuprins de unde se poate ajunge prin click la fiecare capitol. Ea poate fi descărcată contra-cost de pe Amazon, la următorul link:

Vă urez lectură plăcută!

8 thoughts on “Zbucium

 1. Felicitări pentru efortul și gândurile depuse! Tocmai de am dat “Send to Kindle” si sper să ajungă întreagă la destinație. O sugestie: ar fi utile niste versiuni pentru e-readere sau chiar pentru mobil (.mobi, .EPUB etc). Daca tot ati pus-o la îndemâna tuturor, să le fie mai ușor să o citească oriunde. Chiar și un articol luuung (+cuprins cu linkuri) ar fi o idee.

  Liked by 1 person

  1. Daca as fi putut transforma pdf in mobi si epub, o publicam pe Kindle SelfPublishing. Dar programul de conversie e prea scump pentru mine. Am si eu Kindle si citesc pe el si pdf-uri, merge fara probleme. Nu prea mai e interesata lumea de citit, asa ca nu a avut rost sa fac un articol mai mare; asta e ok. Mersi de aprecieri!

   Like

   1. Felicitări. Promit să citesc și sper să pot să pot plăti (nu am paypal). Știți că sunt fană.
    Ce vreau să scriu? Eu folosesc de mulți ani Calibre E-book management (autor Kovid Goyal) și citesc în diverse formate. E gratis. Am încercat (acum) și am reușit să convertesc din .pdf în .mobi. Poate verificați. Poate vă folosește. Succes.

    Liked by 1 person

 2. Pingback: Resolutions 2019 – Cezar Danilevici

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s