InfoPsy

In urma cu câteva luni, începeam o serie de articole educaționale legate de psihiatrie, articole care au ca scop a clarifica anumite aspecte legate de tulburările psihiatrice și a explica la un nivel accesibil cam ce sunt aceste boli – atât publicului larg cât și medicilor de pe celelalte specialități. Astăzi, aceasta serie de articole este completa, fiind reunita într-o singura pagina – InfoPsy.

Am încercat ca articolele sa păstreze o atitudine apropiata de cititor și sa conțină, pentru comparație, multe informații legate de munca mea ca psihiatru în Franța, acolo unde medicina se afla – fie ca vrem, fie ca nu vrem – la cu totul alt nivel. Am adăugat și câteva articole Q&A, atunci când am considerat ca e important sa precizez mai bine anumite aspecte.

Pe aceeași pagina, am rescris și atașat cele 5 broșuri educaționale publicate în urma cu aproape 3 ani, dându-le un design modern, profesional. Revizia materialului din ele a fost minima, informațiile din ele rămânând pertinente și peste ani.

Mulțumesc celor care mi-au promovat acest ultim proiect în limba română!

 

2 thoughts on “InfoPsy

 1. dr.stefan kecskemeti

  Stimate mai tânăr coleg îmi plac mesajele tale urmărite de multă vreme dar cred că popularizarea
  psihiatriei este o treabă nefericită deoarece este o disciplină mult prea rătăcită în specullații iar dacă vrea să nu fie așa se nasc cataclisme de tipul DSM-uri revizuite sau nu. Dacă vrei pot să-ți amntesc apropo de amintirea nașterii faptul că în urmă cu un secol deja s-a emis ipoteză că nu la nivel conștient dar biologic trupul nostru își aduce aminte de îngrozitorul moment în care placenta și a încheiat rolul de a oxogena trupul dar prima respirație încă nu s-a declanșat, stare care a generat frica de moarte respectiv anxietatea de fond sau dacă vreți angorul. Te salut cu drag, aș fi curios cum te descurci în băimării ?

  Like

  1. Am facut si eu ce am putut pentru popularizarea psihiatriei… pe principiul ca mai bine fac ceva decat nimic. In plus, cred ca a fost necesar. Departe de mine gandul de a revizui DSM-uri; conteaza mai putin diagnosticul si mai mult ce faci pentru bolnav. Da, am citit din Stanislav Grof despre trauma nasterii si amintirile perinatale, si cred ca e posibil sa pastram o memorie implicită a acelor evenimente, dar aplicabilitatea in practica e scazuta pentru ca nu poti analiza ceva ce vine de dincolo de rațiune. Sau cel putin nu la nivelul de Romania si psihologi cu formarea de la noi. Despre Baia Mare nu pot spune multe pentru ca sunt la inceput. Imi place ca in spitalul judetean pot face ceva foarte rar la noi – psihiatrie de legătură – adica sunt chemat pe toate secțiile din spital pentru aviz de specialitate. E fascinant sa lucrezi la interfata cu restul specialitatilor pe langa munca de ambulator. Te forțează sa gandesti profund dar sa dai si un verdict rapid. Un pic de Doctor House. 🙂

   Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s