Triunghiuri Bârfitoare

– “Uitat-te la el! Cat de echilibrat este, cu baza aia mare si puternica, cu laturile egale… nimic nu-l poate misca din locul in care tronează! Este un favorizat al soartei si il urasc pentru asta! Ce a facut el, ma rog, de merita sa fie asa de frumos si de echilibrat? Cu ce am gresit noi de suntem asa nefericiti? Uita-te la mine: lumea mea este permanent cu susul in jos, de nu mai pot sa-mi gasesc si eu o baza solida pe care sa ma asez, pe cand tu esti permanent pe cale sa te răstorni si chiar nu stiu cum reusesti sa ramai in asa echilibru precar…”

– “Ai dreptate, soarta ne este potrivnica. Dar totusi viata noastra nu se poate compara cu cea a vecinul tau… L-ai vazut? Toata viata a fost slab si inclinat, si nu l-am vazut niciodata plin de bucurie… In inima sa nu a fost niciodata loc de sentimente frumoase pentru nimeni… nimeni nu a avut loc acolo, in centrul fiintei lui. A fost un egoist, un zgârcit, si iata-l, nenorocitul, cum isi poarta zilele aplecat, chircit, batut de vanturi… Ce viata!…”

– “Da, asa e. Dar totusi nimeni nu se poate compara cu piticul de mai jos de tine, ala care nu mai creste niciodata, care a ramas un retardat… Cu siguranta lumea ar fi fost mai frumoasa fara un rebut, fara un handicapat ca el… Este cat un varf de-al nostru si nu inteleg de ce a fost lasat sa traiasca asa… sa faca umbra degeaba…”

Cele doua triunighiuri continua sa bârfească pe toti din jurul lor, pe unii pentru ca sunt prea frumosi sau prea buni, pe altii pentru ca sunt prea urâți sau prea slabi. In planul constiintei lor, ele nu pot percepe decat ceea ce vad, si asta le da certitudini si siguranta, ingrediente necesare pentru un tupeu nemarginit. Si totusi… totul depinde de perspectiva.

In alte planuri, mult prea subtile pentru ele, lucrurile stau cu totul altfel, si nimeni nu e vinovat pentru ceva anume, pentru ceea ce altii percep despre el. Atat cei aparent favorizati de soarta cat si cei aparent loviti, pedepsiti sau umiliti, sunt in esenta unul si acelasi, si doar aparentul joc al umbrelor in planul existentei lor face ca diferentele sa apară si judecatile de valoare sa găsească un teren fertil.

Advertisements

2 thoughts on “Triunghiuri Bârfitoare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s