Roxana de Castelnau

O stiu pe Roxana de mult timp. Am fost rezidenti impreuna pe psihiatrie la Cluj – colegi de generatie. Formare comuna in psihoterapie, grupuri de dezvoltare personala, discutii si in afara cadrului profesional. Cand a fost sa plec prima data in Franta, Roxana a fost cea care mi-a facut legatura cu postul din Alsacia, iar sotul ei, francez, mi-a dat increderea ca ma pot descurca intr-o limba straina…

Acum Roxana e medic psihiatru elvetian de limba franceza. In Elvetia psihiatri sunt si psihoterapeuti. Are in plus formare de hipnoza si biofeedback. Si are preocupari diverse, printre care desenul si, din cand in cand, mai scrie articole pe blogul ei. Ieri am descoperit un nou articol care mi s-a parut important, mai ales ca atinge un subiect ce ma preocupa si pe mine in ultimul timp. Va las sa il savurati:

http://anaxor.over-blog.com/2016/11/viata-se-traieste-azi.html

Roxana trece acum printr-o situatie cunoscuta mie; a hotarat sa revina in tara si in Cluj-Napoca, aici unde spune ea “se simte acasa”. O voi astepta si sper sa o revad in decembrie. Se intampla rareori sa povestesti cu prieteni buni, la care apreciezi multe aspecte, care simt la fel ca tine, si cu care poti fi pe aceasi lungime de unda… Si, nu in ultimul rand, ma bucur ca Romania va deveni mai bogata prin revenirea ei aici, intr-un loc ce are nevoie disperata de specialisti competenti si capabili sa raspunda la solicitari diverse.

Sunt o fire perfectionista si pretentioasa, asa ca rareori recomand pe cineva pe blog. Am nevoie sa cunosc acel om in timp indelungat, sa il privesc din toate perspectivele. Iar intr-o tara in care poleiala data de un marketing bun a facut ravagii, gestul meu sper sa pozitioneze anumite valori in acel loc de unde ele pot avea un impact pozitiv.

Mai jos este profilul profesional al Roxanei de pe LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/roxana-de-castelnau-74227690

Le blog de Anaxor:
http://anaxor.over-blog.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s