The Power of One: Stresul

Stresul

“Stresul este atunci cand te trezesti tipand si-ti dai seama ca nici macar nu te-ai culcat”.

A patra brosura educationala vine din zona psihologiei, nu a psihiatriei. Este o brosura mai “soft“, facuta pe un model diferit, suportiv, de consiliere. Adica ofera sfaturi. Stresul nu e un diagnostic medical, dar este un factor de risc foarte important. Brosura ofera cateva repere referitoare la sursele de stres si la managementul ce se impune pentru a ne pastra un echilibru emotional. Un alt element specific acestei brosuri este stilul directiv, cu o adresare deseori imperativa catre cititor.

Poza aleasa pentru coperta este o lansare de baloane de pe malul Dunarii, la Galati, orasul meu. Este o sugestie complexa: faptul ca deseori problemele noastre sunt doar baloane colorate umplute cu aer, adica pana la urma aspecte putin relevante in ansamblul vietii, dar totusi aspecte care ne retin inutil de mult atentia.

Brosura are o sectiune importanta, poate insuficient pusa in evidenta: cauzele de stres. Descoperim stresul clasic – suprasolicitarea – la care face referire si motto-ul de mai sus – dar si stresuri mai putin evidente: trecerea timpului existential, impredictibilitatea unor situatii ce aduc atingere iluziei de control, si mai ales stresul de substimulare – un stres rareori perceput, ce va fi acoperit partial de ultima brosura din acest ciclu: Singuratatea. Un stres aparte este cel al microtraumelor, adica al acelor aspecte repetitive, practic invizibile, care ne erodeaza continuu, bucata cu bucata, si care duc la modificari subtile la nivelul valorilor si a nivelului energetic, pana la blazarea completa.

Precizez din nou ca brosura este gratuita, distribuita pe principiul “pay it forward“, redactata pentru a fi imprimata fata-verso si a fi pliata cu usurinta. Drepturile de autor imi apartin, brosura facand parte dintr-un ciclu pe care l-am initiat fara ajutorul nimanui – “The Power of One“.

Materialul poate fi descarcat de la urmatorul link, unde puteti gasi si celelalte brosuri:
https://cezarspace.wordpress.com/brochures

Multumesc!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s