The Power of One: Anxietatea

Anxietatea

“Prezentul este incarcat de viitor.”

Ciclul de brosuri educationale continua in aceasta luna cu brosura despre Anxietate. Materialul este o incercare temerara de a concentra intr-un spatiu foarte mic o cantitate mare de informatie, atat despre anxietatea tip „teama de viitor” cat si despre anxietatea tip „teama de moarte”.

Am pastrat acelasi format simplu, in ciuda feedback-ului de a publica o brosura cu un design profesional; pentru scopul ei, brosura actuala este decenta, mai ales ca nu castig bani din ea. Un alt feedback s-a referit la faptul ca nu ofer solutii ci doar ma multumesc sa descriu tulburarile mentale. Este adevarat, acesta este si scopul materialului: educatia. Cum eu lucrez la Baia Mare iar brosura este distribuita in toata tara si in strainatate, nu imi pot oferi serviciile profesionale, motiv pentru care nu are rost sa incarc spatiul util al paginii cu aceasta informatie. Eventual intr-un alt material dintr-un alt ciclu publicational.

Raman in continuare deschis la colaborari si pentru a tine prelegeri pe baza brosurilor. Pana acum am doar promisiuni; voi vedea daca se vor si concretiza. Repet principiul de baza al acestui proiect: cine descarca de pe acest website varianta electronica, se angajeaza sa distribuie la randul sau aceasta informatie la cat mai multi oameni, pe principiul „pay it forward” (brosura e descarcata gratuit si este oferita mai departe tot gratuit). Documentul poate fi printat fata-verso si distribuit in cat mai multe exemplare: acesta este si scopul pentru care are doar 2 pagini. Mentionez ca drepturile de autor (copyright) imi apartin.

Daca brosura despre depresie are ca si imagine niste crengi de copac fara frunze – sugestie a mortii sau a lipsei de vitalitate – , brosura despre anxietate are ca imagine niste nori – sugestie a senzatiei de irealitate tipica acestei trairi si, in egala masura, sugestia faptului ca norii formeaza uneori imagini amenintatoare pe cer, imagini care nu sunt de fapt decat abur fara consistenta.

Ca si articolul precedent, titlul contine sintagma „The Power of One”, pentru a preciza faptul ca derulez acest proiect fara ajutorul nimanui.

Ramane in continuare disponibilitatea mea de a trimite si prin posta o versiune pe hartie a brosurii, dar in principiu ea poate fi descarcata de pe website in format pdf aici:
https://cezarspace.wordpress.com/brochures

Multumesc!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s